Jessica Helleberg, till vänster, med nära vännen Isabelle Gulldén med EM-bronset 2014. Foto: TT

Handbollsstjärna gör comeback efter fem år

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Helleberg var bofast i landslaget och gjorde 81 landskamper som vänstersexa innan hon satsade på familjen och lade av 2015. Nu gör 34-åringen sensationell comeback i Köpenhamn där hon ersätter långtidsskadade Olivia Mellegård.

– Efter en längre paus från handbollen är jag glad, stolt och tacksam för att jag får chansen att igen spela på den högsta nivån och bidra med min erfarenhet. Utöver det är jag glad över att flytta till Köpenhamn som är en fantastisk stad, säger Helleberg till klubben.

KLIPP: Köpenhamn om Axnérs kritik (20 augusti)

Har blivit trebarnsmamma under uppehållet

Helleberg slutade med handbollen på toppnivå när hon 2015 blev gravid. Då spelade hon i danska Odense. Nu tre barn senare gör Helleberg comeback.

Helleberg har hållt igång på lägre nivå och kommer närmast från spel i Lier i den norska fjärdedivisionen, skriver Handbollskanalen.

Helleberg tog EM-silver 2010 och EM-brons 2014 med Sverige. Hon kan bli ett tillskott i Tomas Axnérs landslag som har brist på vänstersexor.

KLIPP: Axnér saknar tre givna vänstersexor (19 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.