Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Köpenhamns tränare Claus Mogensen och Olivia Mellegård. Foto: Bildbyrån

Köpenhamn om Axnérs kritik: ”Grundar sig i ovisshet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Olivia Mellegårds korsbandsskada kom svenska förbundskaptenen Tomas Axnér med svidande kritik mot klubblaget Köpenhamn. Men klubben håller inte med.
– Jag är lite överraskad över att han uttalar sig om detta. I min värld tror jag det grundar sig i ovisshet, säger Köpenhamns tränare Claus Mogensen till SVT Sport.

Det främre korsbandet och det inre ledbandet gick av när Olivia Mellegård landade snett i helgens match med klubblaget Köpenhamn. Det fick Sveriges förbundskapten, Tomas Axnér, att ilskna till.

– Jag var faktiskt över och kikade på Köpenhamn förra veckan, jag såg henne spela. Jag såg även vilket schema de hade med tre matcher på fyra dagar. Plus annan träning med ganska tunna trupp. Det kommer bli fler offer, sa han till SVT Sport i går.

Köpenhamns tränare har tagit del av kritiken men är inte enig med Axnér.

– Från det att vi återsamlades har vi haft stort fokus på återuppbyggnad och vi har anpassat träningen efter att spelarna inte varit i en hall och inte tränat handboll under en längre period, säger Claus Mogensen till SVT Sport.

”Klassisk korsbandssituation”

Mogensen medger att de hade tre matcher på fyra dagar men att de gick runt på många olika spelare för att sprida belastningen.

– Det var inte som vanliga matcher där några få spelar väldigt mycket. Vi har fördelat speltiden och Olivia har inte spelat hela matcher i de matcher hon spelat. Dessutom var det 52 timmar mellan två av matcherna vilket ger god möjlighet till återhämtning.

Han menar också att situationen där Mellegård skadade knät är en sådan situation där skadan hade skett oavsett tränings- eller matchbelastning.

– Det är en klassisk korsbandssituation. Det är olyckligt att det händer Olivia men jag tycker inte att skulden ska läggas på oss, säger Mogensen som tror att det är svårt att förebygga korsbandsskador.

– Oavsett vad man gör och hur man förebygger så kommer det fler korsbandsskador i hela Europa.

KLIPP: Axnérs fokus – fysik och etablera Sverige i toppen (1 juni 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tomas Axnér. Första dagen som förbundskapten för damernas handbollslandslaget. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer