Linn Blohm tillbaka i landslaget Foto: TT

Blohm tillbaka – siktar mot EM

Uppdaterad
Publicerad

– Jag har varit borta länge, så jag är jätteglad över den här chansen, säger Linn Blohm i ett pressmeddelande. Mittsexan från Köpenhamn är tillbaka från föräldrarledighet. Emma Lindqvist från H65 Höör är den enda debutanten i den sista truppen inför EM.

Linn Blohm är tillbaka i handbollslandslaget efter föräldraledigheten. Blohm är uttagen i truppen till dubbellandskamperna borta mot Island i slutet av september. Det är sista samlingen innan förbundskapten Henrik Signell tar ut truppen till EM i Frankrike i månadsskiftet november/december.

– Jag har varit borta länge, så jag är jätteglad över den här chansen. Sen är det upp till mig att ta den och prestera för att vara med och slåss om en plats i EM, säger Blohm i ett pressmeddelande.

Mittsexan från Köpenhamn blev mamma i mars.

Höör-spelaren gör debut

– Linn är en bra tvåvägsspelare med mycket energi, vilket hon visat i många år. Hon har kommit tillbaka förvånansvärt snabbt efter graviditeten och har sedan tidigare ett naturligt samarbete med niometersspelarna, säger Henrik Signell.

Emma Lindqvist från H65 Höör är enda debutanten i truppen som ska möta Island i två bortalandskamper den 27 och 29 september.

Lagkaptenen Sabina Jacobsen är knäskadad, men beräknas vara tillbaka i spel i början av oktober.

Hela truppen

Målvakter: Filippa Idéhn, Brest Bretagne, Johanna Bundsen, Köpenhamn.

Vänstersex: Loui Sand, Fleury Lorient, Olivia Mellegård, Sävehof.

Mittsex: Anna Lagerquist, Nykøbing Falster, Linn Blohm, Köpenhamn.

Högersex: Daniella Gustin, Bietigheim, Mathilda Lundström, Skuru.

Vänsternio: Jamina Roberts, Randers, Jenny Alm, Köpenhamn, Johanna Westberg, Nyköping-Falster.

Mittnio: Isabella Gulldén, Brest Bretagne, Carin Strömberg, Viborg, Emma Lindqvist, H65 Höör.

Högernio: Nathalie Hagman, Bukarest, Hanna Blomstrand, Köpenhamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.