Boden åkte på storförlust mot Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Boden Handboll IF:s motgångar fortsätter.

På sidan av planen kämpar de med ekonomin.

Och på planen åkte de på en storförlust mot VästeråsIrsta IF med 34–22.

På fredagskvällen tog Västerås emot Boden i SHE. Förra mötet lagen mellan slutade med vinst, 24-19, till Boden – men så blev det inte i kvällens match.

Redan efter första halvlek hade Västerås gjort lika många mål som i det senaste mötet lagen mellan. Boden däremot hade det betydligt tyngre när det gällde målgörandet. 19-10 var resultatet efter en spelad halvlek.

Fortsatte ösa in mål

Andra halveken blev precis som den första halvleken. Västerås fortsatte med sin höga målproduktion och kvällens främsta målskytt blev Frida Rosell med 10 mål.

Stora skillnaden lagen mellan var avsluten från sex meter. Västerås hade hela 36 avslut från distansen, varav 26 gick i mål. Boden hade tolv bollar i mål från sex meter, på 25 skott.

I och med förlusten finns risken att Boden trillar ner på sista plats i ligan. De ligger på samma poäng som GT Söder, men med en match mer spelad.

Tufft ekonomiskt

Det är inte bara på planen som Boden har det tufft. Förra veckan gick klubben ut och vädjade efter pengar för att klara elitlicensen. På tre månader behöver de vända ett negativt kapitalt till ett positivt kapital.

– Vi vill att våra ungdomar i norr ska ha lokala förebilder och nu är det ekonomiska läget akut. Det här är vårt sätt att säga, vi gör allt vi kan, vi tänker inte ge upp och det finns mer att göra, sa Alina Maglic, ordförande i Boden Handboll, när beskedet kom.

MER HANDBOLL: Höör vände underläge (1 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.