Boden föll i historiska premiären

Publicerad

Det var minst sagt förväntan i Boden i kväll. Skellefteå lämnade dåvarande allsvenskan 1988. Efter det följde 28 år med elitserien – utan norrländskt deltagande. I kväll var Boden där för första gången. Se reportaget från den historiska premiären, där Boden föll mot Skövde med 23–36.

– Det är så sjukt. Den här känslan som man har inom sig är så obeskrivlig, man bara spricker av förväntan och lycka, sade Bodens Carin Bergdahl inför premiären.

Och även om det blev förlust mot Skövde så var det en publikfest. 1400 åskådare hade hittat till historiska premiären.

– Det är helt underbart att det kommer så mycket folk, att det är så stort intresse här i Boden. Det var jättekul att spela inför en sådan stor publik, det gör vi sällan i Skövde, säger bortalagets sjumålsskytt Fatos Kücükyildiz.

Hon gjorde flest mål i matchen när rutinerade Skövde sköljde över Boden.

– Det är väl så som nykomlingar. Man har vissa förväntningar men vi slog väl ner dem på jorden kanske, säger planens främste målskytt med glimten i ögat.

För Emmy Nordmark, 27-åringen som aldrig lämnat hemstaden trots en hel del anbud, blev det tre mål – ett av dem Bodens premiärmål.

– Det var härligt, men nu måste vi skärpa till oss. Det är alldeles för mycket slarv och vi smäller inte på, säger Nordmark.

Historisk resa för ”Sveriges Sir Alex” – läs Ola Bränholms reflektioner efter premiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer