Olivia Mellegård stor hjälte när Sävehof vände. Foto: Bildbyrån

Jumbon nära jätteskräll – då vaknade Mellegård

Med 13 minuter kvar ledde jumbon Boden med 23-19 och var på väg mot en sällan skådad skräll mot fjolårsmästarna Sävehof. Då vaknade Olivia Mellegård och allt vände. Till sist vann nya serieledarna Sävehof med 28-25.

– Vi förändrar lite då och kör vissa anfall med en spelare mer. Vi höjer oss bakåt och blir mer aggressiva i vårt försvarsspel där sista kvarten, säger Olivia Mellegård till GP.

Boden var på väg mot sin kanske största skräll någonsin mot fjolårsmästarna Sävehof.

Laget ledde med kvarten kvar med betryggande fyra mål, 23-19 – om matchen bara hade varit 45 minuter lång.

Problemet var att det var en kvart kvar – och att Sävehofs Oliva Mellegård hade vaknat upp ur sin dvala. Mellegårds mål, totalt åtta, kombinerat med målvakten Wilma Kroon Anderssons räddningar gjorde att Sävehof snabbt var ikapp.

Fem minuter senare var det kvitterat, 24-24.

Därför vände Sävehof

Två raka mål av vem, om inte Oliva Mellegård, och så hade det vänt. Och så blev det precis som väntat – seger för Sävehof med 28-25. Årets största skräll blev till slut årets mest väntade seger.

– Vi förändrar lite då och kör vissa anfall med en spelare mer. Vi höjer oss bakåt och blir mer aggressiva i vårt försvarsspel där sista kvarten, säger Olivia Mellegård till GP och fortsätter:

– Det blir några kantlägen och några kontringslägen som både jag och Emma gillar. Sedan har vi några straffar i viktiga lägen som Emma sätter dit också.