Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Brännberger får blått kort efter en armbågstackling Foto: Bildbyrån/C More

Christoffer Brännberger straffas – stängs av resten av grundserien

Uppdaterad
Publicerad

Christoffer Brännberger har fått sitt straff.

Önneredsspelaren stängs av resten av grundserien för tacklingen på Oskar Hedvall.

– Det är inte normalfallet att vi delar ut så här hårda straff, säger disciplinnämndens Pierre Grubbström till Göteborgs-Posten.

Mittsexan Christoffer Brännberger ser ut att ha spelat färdigt för säsongen. Han fick blått kort (allvarligare variant av rött kort) efter att ha satt armbågen i Hallbys Oskar Hedvalls ansikte under en match i måndags.

Nu har incidenten granskats av disciplinnämden – som väljer att stänga av Brännberger till och med 22 april. Det innebär att han missar resten av grundserien som för Önnereds del slutar 31 mars.

– Vi har resonerat som så att det här är en förseelse som är allvarlig som innebar en fysisk skada och som kunde ha inneburit en allvarligare fysisk skada än vad den gjorde, säger Pierre Grubbström, ordförande i disciplinnämden, till Göteborgs-Posten.

Straffats tidigare

Det är inte första gången Brännberger stängs av. Så sent som i oktober straffades han med elva matchers avstängning (kortades efter överklagan) för ett slag mot halsen på en motståndare.

Han har möjlighet att överklaga till Riksidrottsnämnden även den här gången.

Tidigare under torsdagen uttalade sig Brännberger om händelsen.

– För några år sedan knäcktes näsan på en lagkamrat till mig i Sävehof under en liknande situation i en match mot Hallby. Vad blev hans straff från disciplinnämnden? Inget såklart, sa han då till Göteborgs-Posten.

SVT Sport har sökt Christoffer Brännberger och ansvariga i Önnered.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.