Christoffer Brännberger fick blått kort efter att ha delat ut en armbågstackling mot Oskar Hedvall, Hallby. Foto: Bildbyrån

Christoffer Brännberger riskerar lång avstängning – går till attack: ”Är för genomskinligt”

Uppdaterad
Publicerad

Christoffer Brännberger riskerar lång avstängning efter en armbågstackling.

Nu bryter 31-åringen tystnaden.

– Jag har blivit stämplad för saker som hände för fem år sedan, säger han till Göteborgs-Posten.

I måndags fick Önnereds mittsexa Christoffer Brännberger blått kort (allvarligare variant av rött kort) för att ha delat ut en tackling med armbågen.

SE MER: Brännberger får blått kort efter en armbågstackling

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Brännberger bryter tystnaden efter tacklingen Foto: Bildbyrån/C More

Den tog illa på Hallbys Oskar Hedvall som ådrog sig en lättare hjärnskakning. Hedvall sa till Handbollskanalen att fick en ursäkt av Brännberger, men att den satt ”långt inne”. Han pekade också på att Brännberger straffats för liknande incidenter tidigare och uppmanade till en lång avstängning.

Nu riktar Brännberger kritik mot uttalandena.

– När han kollade mig i ögonen och sa att jag träffade honom i ansiktet bad jag om ursäkt direkt eftersom det inte var min avsikt. Men att efter det gå ut i Handbollskanalen och gråta, få sympatier och tycka synd om sig själv är för genomskinligt. Han hoppas såklart på en lång avstängning för mig som i slutändan gynnar Hallby, säger Brännberger till Göteborgs-Posten.

Svaret: ”Får stå för honom”

Oskar Hedvall känner inte igen sig i Brännbergers beskrivning.

– Jag har bara berättat min version av allt. Det där får stå för honom.

Han säger att du grät ut och tyckte synd om dig själv?

– Det skulle jag inte säga att jag gjorde.

Brännberger: ”Blivit stäpmlad”

Så sent som i oktober stängdes Brännberger av i elva matcher (kortades efter överklagan) för ett slag mot halsen och disciplinnämden pekade då på att han straffats för liknande handlingar tidigare.

– Jag har blivit stämplad för saker som hände för fem år sedan. Det är en kontaktsport och någonstans handlar det om att balansera på den tunna linjen domarna sätter upp. Ibland går vi över den och då finns domarna där, säger Brännberger.

Noterbart är också att Önnered tidigare har uttalat sig kring situationen och tagit avstånd från Brännbergers tackling. Han tränar för tillfället inte med laget utan har fått ”tidigt jullov”, enligt Göteborgs-Posten.

Senare under torsdagen meddelades att Brännberger stängs av under resten av grundserien.

SVT Sport har sökt Christoffer Brännberger som hänvisar till sina uttalanden till Göteborgs-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.