Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Bundsen är tillbaka i Sävehof. Foto: Bildbyrån

Bundsen: ”Guld är det bästa som finns”

Uppdaterad
Publicerad

Guldtippade Sävehof tappade Jamina Roberts, men har i stället plockat in hela fem internationellt etablerade nyförvärv.

En av dem är Johanna Bundsen – landslagsmålvakten som vänder hem efter fem år i Köpenhamn.

– Jag har en dröm att komma tillbaka hem till Sävehof och ta ett guld.

Johanna Forsberg och just nu korsbandsskadade Olivia Mellegård är precis som Johanna Bundsen hemvändare i klubben där de blev landslagsspelare, alla tre efter spel i danska ligan.

Danskan Mai Kragballe Nielsen hämtades från franska Nantes och är den som främst ska ersätta Jamina Roberts. Största nyförvärvet är spanjorskan Carmen Martin, kanske världens bästa högerkant senaste tio åren och uttagen fyra gånger i all star team i EM och VM.

Men ännu är inte lagbygget med alla nya spelare på plats.

– Vi har ett nytt gäng, nya tränare och många nya spelare, och det har synts på försäsongen. Vi har blandat och gett, säger Johanna Bundsen till SVT Sport.

Inte ett steg ner i karriären

Bundsen ser det inte som ett steg ner i karriären att lämna Köpenhamn för Sävehof.

– Det kändes som att det passade bra för mig och min familj, det är spännande med Jesper (Östlund) som ny tränare och så har jag saknat Europacupspelet och det får jag möjlighet till nu. Jag vill spela Europaspel, det har jag saknat senaste åren i Köpenhamn. Det kändes viktigt för min del.

Målvakten, som har 114 landskamper och ett flertal mästerskap på meritlistan, har ett tydligt mål med säsongen. Efter att överraskande ha förlorat sin senaste match med Sävehof, SM-finalen mot H65 Höör 2017, så ska silver bli guld denna säsong.

– Jag har en dröm att komma tillbaka hem till Sävehof och ta ett guld, det är det bästa som finns. Jag är inspirerad till den här säsongen. Jag vill vinna ett SM-guld och det vill alla tjejerna här. Nu vann de (Sävehof utan Bundsen) i fjol och nu ska vi försvara titeln, säger Bundsen.

Sävehofs fem stjärnförvärv

Johanna Bundsen, målvakt. 114 A-landskamper för Sverige. Varit förstemålvakt i OS, VM och EM. Kommer från Köpenhamn.

Olivia Mellegård, vänstersex. 69 A-landskamper. Kommer närmast från Köpenhamn. Korsbandsskadad, missar stora delar av säsongen.

Johanna Forsberg, mittsex. 28 A-landkamper. Tillbaka efter två år i Nyköbing/Falster.

Mai Kragballe Nielsen, mittnio. Dansk målskytt av rang som vunnit JVM och förra säsongen spelade både för danska Randers och franska Nantes.

Carmen Martin, högersex. Spansk världsstjärna som fyra gånger tagits ut i all star team i EM och VM. Vunnit OS- och VM-medalj. Kommer senast från tre år i CSM Bukarest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.