Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Gulldén tillbaka i Sverige: ”Känns som helt rätt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

En av klubbarna inom damhandbollen som satsar rejält inför den kommande säsongen är Lugi från Lund. Bland klubbens förstärkningar är det så klart ett nyförvärv som sticker ut alldeles extra. En av Sveriges mest meriterade spelare genom tiderna, Isabelle Gulldén.

– Det känns som att det här var helt rätt beslut, förklarar ”Bella” för SVT Sport.

Gulldén bröt sitt kontrakt med norska Kristiansand i vintras då hon ville flytta närmre sin syster som drabbats av en svår sjukdom. I början på augusti kom positiva besked att systern är på bättringsvägen.

– Vi trivs bra i huset, allting börjar falla på plats och nu med min systers besked så är allting toppen.

Isabelle Gulldéns återkomst till svensk handboll och Lugi, tillsammans med Emma Fernis, senast i tyska Thûringer HC får Lundaklubben att se väldigt intressant ut inför serieupptakten.

I Lugi finns också landslagsspelaren Clara Lerby. Just nu på väg tillbaka efter sin andra svåra knäskada på bara drygt två år.

Utöver stjärnorna hyser Lugi en rad unga talangfulla egna produkter och har en A-trupp på hela 24 spelare.

– Vi har väldigt många egna spelare som vi satsar på, berättar Lugis tränare och sportchef Kenneth Andersson.

Ung trupp en av orsakerna

– Även om exakt alla inte är riktigt redo för att vara på planen i SHE ännu så är dom definitivt redo för att träna på den här nivån. Riktigt roligt med tanke på hur det såg ut i klubben för några säsonger sedan då truppen bestod av 11-12 spelare och det fanns inget där bakom.

Lugis unga trupp var också en anledning för Isabelle Gulldén att flytta hem.

– Jag har spelat professionell handboll väldigt länge, medan många i det här laget är i början av det här. Att då kunna få hjälpa till och berätta hur det går till och vad som krävs är roligt på ett annat sätt, berättar ”Bella” Gulldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.