Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Isabelle Gulldén om systerns sjukdomsbesked: ”Det värsta jag upplevt”

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Gulldén har vunnit ligatitlar i fem länder.

Men efter säsongen går flyttlasset hem till Sverige efter elva år utomlands.

– För mig har handbollen varit nummer 1 i allt, både på gott och ont. Men familjen betyder mer och mer, det var därför jag tog beslut att flytta hem, säger stjärnan tiill SVT Sport.

På kort tid har Isabelle Gulldén blivit en publikfavorit i Vipers Kristiansand. I går blev hon norsk mästare med storklubben och när hon i tisdags spelade sin sista hemmamatch blev det ett känslosamt avsked. Gulldén, som har brutit kontraktet i förtid och flyttar hem till Sverige efter säsongen, var tårögd efter matchen.

– Familjen går först, det är hundra procent rätt, även om det är tråkigt för oss att tappa Bella, säger Vipers tränaren Ole Gustav Gjekstad.

Det var i februari beskedet kom och karriärens plötsliga vändning. Gulldén kommer inte att fullfölja sitt avtal med den norska klubben. I stället väljer hon att flytta hem till den svenska ligan efter elva år utomlands.

Gulldén har tidigare berättat att en av anledningarna till flytten är att hennes syster har drabbats av cancer.

När beskedet kom fick Gulldén ledigt för att kunna åka hem och träffa sin syster.

– Det var oerhört tufft, man kan inte förklara den situationen när hon ringer och berättar det... Det var det värsta jag upplevt.

Champions League-slutspel nästa helg

Isabelle Gulldén har efter helgens ligaseger bara en uppgift kvar i sin norska klubb: Nästa helgs slutspel i Champions League, där Gulldén kan säkra sin andra CL-titel i karriären.

Sedan väntar spel i Lugi nästa säsong.

– Det är inte så att jag kommer att träna mindre, men det är klart att det blir viktigare med en annan del utanför handbollen. Tidigare har jag varit egoistisk på många sätt, men sen fick jag barn och det blev annorlunda. Och sen kom min systers besked om cancer, då hamnar handbollen längre ner och familjen betyder mer och mer, det var därför jag tog beslut att flytta hem.

Är det jobbigt att gå vidare med sitt eget liv och fortsätta spela handboll på så hög nivå?

– Både och. Det är skönt att ha något annat att tänka på, att koppla bort hjärnan för man går med konstant oro och väntan, man har konstant ångest och tryck i bröstet, så på ett sätt, när man väl kommer på plan, kanske man har något annat att tänka på även om det hela tiden ligger i bakhuvudet.

REPORTAGE: Se hela reportaget med Gulldén om flytten från Norge:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.