Isabelle Gulldén bryter kontraktet. Foto: Bildbyrån

Gulldén lämnar storklubben – av personliga skäl

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Gulldén bryter sitt kontrakt med Vipers Kristiansand på grund av personliga skäl.

– Ibland tar livet en annan riktning än vi vill och jag behöver helt enkelt bo närmare min familj, säger Gulldén i ett pressmeddelande.

Det svenska damlandslagets stora stjärna lämnade franska Brest för Vipers Kristiansand förra sommaren, men efter bara en halv säsong meddelar hon nu att hon bryter sitt tvåårskontrakt med den norska klubben i sommar.

– Jag tar tagit det tuffa beslutet att bryta mitt kontrakt efter den här säsongen. Det är av personliga skäl som jag har valt att ta beslutet och det har varit ett svårt beslut att fatta. Ibland tar livet en annan riktning än vi vill och jag behöver helt enkelt bo närmare min familj, säger Isabelle Gulldén till klubbens hemsida.

– Men jag är så glad över att jag tog chansen att spela i Vipers. På väldigt kort tid har jag blivit kär i tjejerna och människorna i och runt klubben. Säsongen är inte över än och jag kom till Vipers för att vinna titlar. Det är något jag kommer kämpa hårt för att vi ska lyckas med, fortsätter Gulldén.

Var hon hamnar nästa säsong är oklart, men det ser inte ut som att det blir moderklubben Sävehof.

– Självklart finns det alltid ett intresse för Bella Gulldén från vår sida men vi tror hon har andra planer för sitt liv och att hon kanske dyker upp i någon annan klubb, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.