Jamina Roberts. Foto: Bildbyrån

Klart: Jamina Roberts lämnar Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Jamina Roberts lämnar Sävehof efter säsongen.

Ny klubbadress: Vipers Kristiansand.

– Det är en sportslig utmaning och ett steg upp, säger landslagsstjärnan till SVT Sport.

Vänsternian vände hem från danska Randers för två år sedan och skrev på ett tvåårskontrakt. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Sävehof.

På måndagseftermiddagen presenterades Roberts för norska Vipers. Klubben, som så sent som i våras vann Champions League, har visat intresse sedan i höstas, berättar Roberts för SVT Sport.

– I början brydde jag mig inte så mycket, men ju längre tiden har gått desto säkrare har jag blivit på att det är ett bra val, säger 31-åringen.

”Ska kunna gå att kombinera”

– Hon har varit öppen med sina ambitioner och tackat nej till jävligt vassa grejer, så det såg länge ut som att hon skulle vara kvar. Sedan dök Vipers upp, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till SVT Sport.

För Berggren, som också är sambo med Jamina Roberts, kan arbetsrutinerna komma att ändras.

– Mitt kontrakt går ut i sommar, men jag är fast besluten att kunna göra ett minst lika bra jobb – kanske bättre – på delvis distans. Det ska kunna gå att kombinera. Sedan beror det på vad Stefan Albrechtson (klubbdirektör) känner, säger han.

I Vipers återförenas hon med vännen Isabelle Gulldén, vilket gjorde beslutet något enklare.

– Jag har kunnat prata med Bella om hur det är i klubben. Hon har bara bra saker att säga, så det har varit betryggande.

Ersätter Nora Mörk

Sedan tidigare står det klart att en av handbollens största spelare på damsidan, Nora Mörk, lämnar Vipers för danska Team Esbjerg.

– Det finns ju hål att fylla eftersom Nora slutar och det är förstås en spelare som betytt väldigt mycket för laget, säger Roberts.

Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

KLIPP: Sävehof vann uppskjutna matchen stort (7 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.