Cassandra Tollbring i landslagströjan. Foto: Bildbyrån

Cassandra Tollbring klar för H65 Höör

Uppdaterad
Publicerad

H65 Höör förstärker.

I dag gjorde man klart med landslagsmeriterade Cassandra Tollbring från norska Storhamar.

Guldhjälten från 2017 har skrivit på ett tvåårskontrakt och ansluter till SHE-laget inför nästa säsong.

Det blir ett kärt återseende i Höör. Cassandra Tollbring var med och vann klubbens första SM-guld 2017 innan hon fortsatte karriären utomlands.

Men sejouren utanför Sverige har varit skadefylld.

2018, när hon spelade för Larvik, drog hon korsbandet och hon har även varit knäskadad den här säsongen.

– Allt har gått som det ska med rehabiliteringen. Jag börjar bli van vid smärtan och kommer förhoppningsvis tillbaka i spel i Storhamar innan säsongen är över. Men jag stressar inte. Man måste följa alla steg. Med korsband kan man pusha gränserna, men detta är en annorlunda skada, säger hon i ett pressmeddelande.

Tvåårskontrakt

Tollbrings kontrakt med Storhamar går ut i slutet av juni och hon ansluter till nästa säsong på ett tvåårskontrakt. Tollbring har gjort sex A-landskamper för Sverige.

– Jag är mycket glad att klubben och Tollbring kommit överens. Det är en klassvärvning. Tollbring blir en attraktion i SHE och är en spelare som skulle lyfta vilket lag som helst i den här serien, säger H65 Höörs tränare Ola Månsson.

KLIPP: Se konstnumret från svenska cupen (2 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.