Sävehof höll för trycket – vann cupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof höll för favorittrycket.

Nu kan de titulera sig svenska cupmästare.

– Det har varit en väldigt tuff vecka med tre matcher och en begravning av en av våra största supportrar som förhoppningsvis sitter där uppe och tittar på oss och är glad nu, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren.

Efter en 37-30-förlust i den första finalen hade Lugi ett mer eller mindre omöjligt uppdrag i returmötet med Sävehof i Svenska cupen. Enligt SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn krävdes ett mirakel för att Lugi skulle ha en möjlighet att vända på steken och något sådant fick vi inte se även om det bjöds på fin handboll.

– Fantastiskt kul, vi har kämpat mycket för den här titeln och vi är jättestolta att det gick vägen till slut. Det är fantastiskt gott att ha den här känslan, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren efter 27-27 i returmötet.

”Har en vinnarkultur”

Därmed kan man lägga ännu en titel till samlingen.

– Vi har en vinnarkultur som gror i klubben, många av de här killarna har sprungit runt och vunnit junior- och pojk-SM och sen sätter de på sig de stora tröjorna och fortsätter att vinna. När Sävehof spelar viktiga matcher så vet man alltid att gubbarna ger allt, det sitter i väggarna, säger Apelgren.

Titeln var Felix Möllers andra på en vecka.

– Jag älskar att vinna så det här är jättekul, säger Felix Möller som var med och vann EM-guld med landslaget för en vecka sen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.