Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen som fick Brännberger avstängd senast. Foto: BILDBYRÅN/Handbollsligan Live

Christoffer Brännberger lägger av efter avstängningen

Uppdaterad
Publicerad

Christoffer Brännberger har spelat sin sista match, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

Det efter att 32-åringen stängts av för fjärde gången på ett år efter sitt slag i tisdags förra veckan.

– Han kommer inte spela några fler handbollsmatcher med Önnered, även efter avstängningen, säger Önnereds elitansvarige Christoffer Persson till SVT Sport.

Det var i mötet med Kristianstad i tisdags förra veckan som Christoffer Brännberger slog till Markus Olsson – vilket resulterade i ett rött kort.

Disciplinnämnden meddelade efter matchen att de kommer att titta närmare på det inträffade. Nu har beslutet fattats: Brännberger stängs av i två månader.

Det var 32-åringens fjärde avstängning – på ett år.

Aftonbladet kom efter beskedet med uppgifter som gör gällande att Brännberger nu avslutar sin handbollskarriär.

Till SVT Sport bekräftar Önnereds elitansvarige Christoffer Persson att Brännberger inte kommer spela för Önnered, även när avstängningen löpt ut.

Brännberger: ”Önnered har stöttat mig”

Innan den senaste situationen ska Brännberger och Önnered ha kommit överens om hur det skulle hanteras vid en ny avstängning.

– Vi har varit rörande överens om hur vi skulle göra om det hände igen. Det är många parametrar. Det är påfrestande för honom som människa också, säger Christoffer Persson till SVT Sport.

I ett pressmeddelande senare under kvällen bekräftade Önnered att Brännberger lägger av.

– Det är med blandade känslor jag tillsammans med Önnered har tagit beslutet att avsluta spelarkarriären och lägga skorna på hyllan. Önnered har stöttat mig under den tid jag har varit här, och jag hoppas kunna bidra till laget på andra sätt framöver och på så sätt ge tillbaka till föreningen, säger Brännberger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.