Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Christoffer Brännbergers slag mot Markus Olsson som blir liggande blödandes. Foto: BILDBYRÅN/Handbollsligan Live

Önnereds Christoffer Brännberger avstängd – för fjärde gången på ett år

Uppdaterad
Publicerad

Önnereds Christoffer Brännberger fick rött kort efter ett slag mot Kristianstads Markus Olsson som blev liggande på planen blodig.

Brännberger är avstängd under utredning – hans fjärde avstängning på ett år.

– Jag har svårt att tro att den inte var medveten och riktad. Den var så hård och långt efter situationen, säger Markus Olsson till SVT Sport.

Se händelsen i spelaren ovan.

Det var i den oavgjorda matchen (27-27) mellan Önnered och Kristianstad i tisdags som Brännberger fick rött kort efter att ha täckt ett skott och i samband med det slagit till Markus Olsson i motståndarlaget.

Olsson klarade sig med näsblod men säger att han hade tur.

– Det är en kontaktsport och man är van vid händer i ansiktet men den här gången känner jag att den var så hård och kändes så medveten och riktad. Det var inte jättelångt ifrån att det hade gått sämre.

– Jag var inte superförvånad, säger Olsson.

Brännberger missade stora delar av förra säsongen på grund av långa avstängningar. Den här säsongen hann han bara spela i sju minuter innan han stängdes av på nytt för en armbåge i ansiktet på en Redbergslidspelare.

Disciplinnämnden: ”Siktar på att besluta snart”

Nu har historien alltså upprepat sig, och disciplinnämnden kommer att titta närmare på det inträffade. Till en början är han avstängd under utredning i fredagens match.

– Nämnden har inte hunnit ta ett beslut än, men vi siktar på att besluta så snart som möjligt, säger Pierre Grubbström, ordförande i disciplinnämnden, till SVT Sport.

Markus Olsson ser Brännbergers historik som problematisk.

– Det blir ett större och större tema. Jag har själv trott på bot och bättring men nu när man är i det och det har hänt så många gånger är man inte så optimistisk.

– Det är små marginaler till att det kan gå mycket sämre. Det finns en oro att det till slut är det någon som har otur, och inte kan resa sig upp.

SVT Sport har sökt Christoffer Brännberger.

Här får Brännberger blått kort efter armbågstackling (22 dec 2022):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.