Se avgörandet när Ystad bröt förlustsviten Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Ystads IF bröt förlusttrenden – tog årets första seger i Skånederbyt

Sist i tabellen utan seger.

Men i kväll kom årets första vinst när Ystads IF besegrade Lugi med 33-24.

– Vi kommer med en jäkla energi, säger Julius Lindskog Andersson.

Inför matchen pratade Ystads spelare om att de måste vara mer beslutsamma, och idag visade de tidigt att de börjar hitta rätt.

”Allt är för dålig”

Jakob Nygren och Hampus Karlsson tog tag i målskyttet och såg till att ge Ystads IF ett tidigt övertag. För Lugi lyste dock målskyttet med sin frånvaro och Lundalaget gick till halvtidsvila med enbart sju gjorda mål. Ystad var betydligt mer nöjda med sina 17.

– Allt är för dåligt, säger Axel Andersson till Handbollsligan Live.

Lugi kom ut i den andra halvleken och fick betydligt bättre träff i spelet, men Ystads IF hade fortsatt kontroll på matchen och kunde kontrollerat spela av den andra halvleken.

Ystads första vinst

De vitklädda vann matchen med 33-24 och tog därmed hem årets första seger i Handbollsligan.

– Det ger en självförtroendeboost. Nu vill vi fortsätta rida på den, säger Julius Lindskog Andersson.

Att det skulle ta Ystads IF fyra matcher innan säsongens första vinst kom kan låta förvånande, men faktum är att det såg likadant ut ifjol. Då slutade Skånelaget till slut trea i grundserien.