Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skara HF tvingades fram en femte kvartsfinal mot H65 Höör. Foto: Bildbyrån

Skara tvingade fram femte kvartsfinal mot H65 Höör

Uppdaterad
Publicerad

H65 Höör hade chansen att säkra en semifinalplats på bortaplan mot Skara.

Men hemmalaget gjorde en stark andra halvlek, vann till slut med 31-25 och tvingade därmed fram en femte avgörande match på måndag.

H65 Höör tog en femmålsseger hemma mot Skara i onsdags och stod med ena benet i semifinal. Men västgötarna ville annorlunda.

Hemmalaget inledde bäst och ledde med 16-13 i paus, mycket tack vare fint målvaktsspel av Isabella Mouratidou. Efter halvtidsvilan utökade Skara till en sexmålsledning samtidigt som H65 Höör spelade stressat och stod för flera misstag.

Inför 623 jublande åskåkare vann Skara till slut med klara 31-25.

– Det är inte lätt att ta med mycket positivt från denna matchen, säger Höörs tränare Ola Månsson till Handbollsligan Live.

Den femte avgörande kvartsfinalen spelas i Höör på måndag.

I dagens andra kvartsfinal vann Sävehof borta mot Hallby med 36-24 och är därmed klart för semifinal efter totalt 3-1 i matcher. Nina Koppang var bäst i målprotokollet med sina nio fullträffar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sävehof slog ut Hallby i kvartsfinalserien med 3-1 i matcher. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.