Jim Gottfridsson (till vänster) är inte oroad över Emil Jakobsens covidfall. Foto: Bildbyrån

Covid i danska laget – bor på Sveriges hotell

Uppdaterad
Publicerad

Danmark bor på samma hotell som Sverige under handbolls-VM.

Nu har Danmarks Emil Jakobsen, 22, testat positivt och isolerats – men svenske stjärnan Jim Gottfridsson är inte orolig.

– Vi gör allt för att hålla oss så friska som möjligt, säger Gottfridsson till Aftonbladet.

Emil Jakobsen har isolerats tillsammans med rumskamraten Morten Olsen. Regerande världsmästaren Danmark möter Bahrain i premiären på fredagskvällen och Morten Olsen kan få spela premiären om han testar negativt under dagen.

-Vi är såklart väldigt ledsna för Emils skull. Men vi har varit väl förberedda på en sådan här situation, och vi följer vårt egna och Internationella handbollsförbundets välskrivna och restriktiva coronaprotokoll. Det betyder att vi bland annat testas igen i dag och i morgon, säger Danmarks sportchef Morten Henriksen.

Handbolls-VM

Henriksen tror dock att testet har gett ett positivt utslag på grund av att Jakobsen tidigare har haft covid-19.

-Vi tror att det är stoff från viruset, då han tidigare har varit smittad, vilket har gjort det positivt, säger Henriksen till Jyllands-Posten.

Sverige på hotellet

Danmark bor på ett hotell i Kairo med runt 1 100 rum. Flera lag bor på samma hotell, bland annat Sverige.

Men Jim Gottfridsson är inte orolig.

-Vi har inte varit i kontakt med dem. Visst, vi flög ner med dem. Men vi bar munskydd, höll avstånd och spritade händerna. Vi gör allt för att hålla oss så friska som möjligt. Jag är klubbkamrat med flera av danskarna men har inte ens pratat med dem, säger svenskstjärnan till Aftonbladet.

Han fortsätter:

-Vi håller oss för oss själva. Det låter kanske jävligt tråkigt. Men vi träffar inte en kotte här. Vi är på vårt våningsplan, går ner och käkar och går sedan upp här igen, säger han.

Tidigare coronafall

Flera lag, bland annat Sverige, har inför turneringen haft fall av smittade spelare. Och kort efter ankomst till Kairo fick Sverige en ny gruppmotståndare, när hårt coronadrabbade Tjeckien ersattes av reserven Nordmakedonien. Även USA har tvingats lämna återbud till VM-spel.

Internationella handbollsförbundet meddelade också under torsdagen att totalt sju spelare i Kap Verde, Slovenien och Brasilien var smittade när de anlände till VM.

KLIPP: Sverige imponerade i VM-premiären (14 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet