Sverige möter Qatar i kvartsfinal i VM. Foto: Bildbyrån.

Danmark slog Kroatien – Sverige får möta Qatar

Uppdaterad
Publicerad

De svenska spelarna ville undvika Kroatien. Så blir det också.

Danmark krossade Kroatien i gruppavslutningen.

Därmed väntar nu Qatar för Sverige i VM-kvartsfinalen.

– En tuff utmaning, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Inför kvällen fanns tre alternativa motståndare för Sverige i onsdagens VM-kvartsfinal: Kroatien, Argentina och Qatar.

De svenska spelarna tycktes vara överens om att Kroatien var laget de helst ville undvika.

Handbolls-VM

Qatar vände mot Argentina

Så blev det också. Kroatien blev utklassat av de redan klara gruppsegrarna i Danmark. Danmark vann med imponerande 38-26.

Sveriges motståndare i kvartsfinal blev istället Qatar, som några timmar före den danska segermatchen stod för en imponerande vändning mot Argentina.

– Alla lag som når en kvartsfinal i ett VM är bra och vi har stor respekt för Qatar och ser fram emot att möta dem på onsdag. Vi har en härlig känsla och ett stort självförtroende och siktar självklart på att vinna även den här matchen, säger den svenske målvakten Andreas Palicka.

Qatar tog VM-silver 2015

Qatar har etablerat sig som Asiens bästa lag under det senaste decenniet, och har vunnit fyra raka asiatiska mästerskap. Deras främsta framgång hittills kom i hemma VM 2015, då de gick till final. Där förlorade de dock mot Frankrike.

Sverige har mött Qatar vid två tillfällen i historien: VM 2017: Vinst 36-25 VM 2019: Vinst 23-22

– Qatar är ett lag vi inte ställs mot så ofta och som vi under morgondagen kommer att analysera och förbereda oss för. Vi vet att de kommer att komma med mycket fysik och tunga skyttar i framför allt Frankis (Carol) och (Rafael) Capote. Det blir en tuff utmaning, men vi kommer att göra allt för att vi ska vara obesegrade även efter kvartsfinalen, säger förbundskapten Glenn Solberg.

SE MER: Palicka: ”Skulle inte byta bort det mot något”

VM-kvartsfinalerna

Danmark–Egypten

Sverige–Qatar

Spanien–Norge

Frankrike–Ungern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet