Anna Kristensen storspelade mot Sverige. Foto: TV2 Danmark

Danmark tog revansch – med knapp seger mot Sverige

Danmark tog revansch på Sverige i tisdagens träningslandskamp.

Med ett ryck i början av andra halvlek säkrades segern.

Slutsiffrorna skrevs till 28-26.

Det första mötet mellan Sverige och Danmark slutade i svensk seger med 34-30. Men i samlingens andra möte tog danskarna revansch framför hemmapubliken.

Efter en jämn första halvlek, som slutade 18-17 till Danmark, drog hemmalaget ifrån i början av andra halvlek efter starkt målvaktsspel från Anna Kristensen. De inledde med tre raka mål, och lyckades sedan utöka ledningen till fyra.

Sverige närmade sig i slutet, och minskade fyramålsledningen till två. Men Danmark höll undan, även det mycket tack vare Kristensen, och vann med 28-26.

– Vi står för ett kompakt försvarsspel, det tycker jag var det viktigaste i dag, säger förbundskapten Jesper Jensen i danska TV2.

Matchfakta

Danmark: Simone Petersen 7, Kristina Jörgensen 6, Anne Mette Hansen 3, Emma Friis 3, Trine Östergaard 3, Sarah Iversen, Kathrine Heindahl, Mette Tranborg, Rikke Iversen.

Sverige: Linn Blohm 5, Nathalie Hagman 4, Nina Koppang 3, Jennifer Johansson 3, Jamina Roberts 2, Mathilda Lundström 2, Tyra Axnér 2, Jenny Carlson 2, Emma Lindqvist, Kristin Thorleifsdóttir, Elin Hansson.

Utvisningar, Danmark: 3 x 2 min. Sverige: 3 x 2 min.

Domare: Maria Duplii & Olena Pobredrina, Ukraina.

Publik: 8 157 (Royal Arena, Köpenhamn).

Källa: Handbollsförbundet