Tomas Axnér förlänger som förbundskapten för handbollslandslaget Foto: Bildbyrån

Tomas Axnér förlänger som förbundskapten för handbollslandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Axnér fortsätter som förbundskapten för det svenska handbollslandslaget.

Han har förlängt sitt avtal tills sommaren 2026.

– Det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att även framöver fortsätta det arbete som vi har gjort de tre senaste åren, säger han i pressmeddelandet.

Tomas Axnér tog över som förbundskapten för damlandslaget 2020 och hans ursprungliga kontrakt sträckte sig över OS 2024. Nu står det klart att han fortsätter i minst två år till.

– Jag tror mycket på den process vi har startat med en röd tråd ner i vårt ligalandslag och våra ungdomslandslag. För mig ger det stor mening att dels vara och prestera i nuet men även blicka framåt, säger han i pressmeddelandet.

Det innebär att fyra mästerskap till spelas under Axnérs kontrakttid, med årets VM, OS 2024, EM 2024 samt VM 2025.

– Målet är förstås att vi ska kvala in till alla dessa mästerskap, men också att vi ska ta ytterligare kliv med målbilden att etablera svensk damhandboll i världstoppen. Det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att även framöver fortsätta det arbete som vi har gjort de tre senaste åren, säger Axnér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.