Nina Danos handbolls-EM är över – fraktur i underbenet

Uppdaterad
Publicerad

Nina Danos EM är över.

Skadan hon ådrog sig i början av matchen mot Slovenien var allvarlig.

– Just nu känner jag mest bara sorg och frustration över att mästerskapet är över för min del, säger hon i ett uttalande.

Det hade inte ens gått fyra minuter av matchen mot Slovenien när olyckan var framme. Nina Dano försökte gå på ett avslut men hamnade snett i luften och landade med hela sin kroppstyngd på vänster ben. När spelet vände låg Dano kvar och vred sig i smärtor. En stund senare fick hon hjälp från den svenska bänken och foten och underbenet lindades hårt innan hon leddes ut i omklädningsrummet.

Efter röntgen står det klart att hon har en fraktur i underbenet och hon har gipsats.

– Just nu känner jag mest bara sorg och frustration över att mästerskapet är över för min del, det andra kommer att lösa sig. Nu kommer jag att stötta tjejerna så mycket kan kan hemifrån. Jag är också skicka tack till alla fina själar som har skrivit och hört av sig, säger hon.

Högersexan Clara Petersson Bergsten, hemmahörande i Skuru, ansluter till laget.

– Jag fick ett samtal från Johanna (Wiberg, assisterande förbundskapten) sent i går kväll och blev glatt överraskad, säger hon till förbundets sajt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.