Det danska landslaget har tagit emot dödshot efter förlusten. Foto: TT

Danska landslaget mordhotade efter förlusten: ”Helt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Danmark tappade en stor ledning till förlust mot Frankrike i går.

Nu har spelarna blivit mordhotade på sociala medier.

– Det är helt oacceptabelt att få meddelanden av den här kalibern. Vi finner oss inte i det, säger pressansvarige Frederik Schmidt till Jyllands-Posten.

Ett redan semifinalklart Danmark vilade flera tongivande spelare i den avslutande matchen mot Frankrike i huvudrundan igår. Det såg länge ut att räcka till seger, men laget tappade en stor ledning på slutet och fransmännen kunde vända och vinna med 30–29.

Dagen efter har de danska spelarna tagit emot mordhot och hatmeddelanden på sina sociala medier. Det bekräftar lagets pressansvarige Frederik Schmidt för Jyllands-Posten.

– Vissa är bättre på att hantera sådana meddelanden än andra, men det är i alla fall helt oacceptabelt att få meddelanden av den här kalibern. Vi finner oss inte i det, säger Schmidt.

Spelarna har uppmanats att anmäla hoten.

– Vi brukar ha ett fantastiskt stöd, men det händer då och då att det går helt överstyr när vi har förlorat en match.

Den danska förlusten kostade i sin tur Island en semifinalplats. Om det är arga islänningar eller ej framgår emellertid inte.

Danmark möter Spanien i semifinalen.

Klipp: Sverige ställs mot Frankrike – efter Danmarks kollaps

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.