Sverige ställs mot Frankrike i EM-semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Danmark vilade tre av sina största stjärnor mot Frankrike – det straffade sig.

Frankrike vände ett stort underläge och nu väntar Sverige i semifinalen.

– Det är ett lag som ”alltid” tar sig till semifinal och de har en ännu större bredd än de lag vi mött hittills, förutom Spanien då kanske, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

Danmark såg länge ut att gå mot en klar seger i den sista gruppspelsmatchen mot Frankrike trots att de vilade tre av sina absolut bästa spelare: försvarsgeneralen Magnus Saugstrup samt anfallstjärnorna Mikkel Hansen och Mathias Gidsel.

I halvtid ledde man med 17-12 och en bit in i den andra halvleken var det få saker som pekade på en fransk vändning.

Handbolls-EM

Men med en kvart kvar började det hända grejer. Danskarna slarvade lite, fransmännen fick vittring och ledningen började krympa, boll för boll. Med en minut kvar var Frankrike förbi. Seger med 30-29. Vilket innebär att Sverige ställs mot Frankrike i fredagens EM-semifinal som spelas 20.30.

– Det var lite speciellt att se de sista tio minuterna då Frankrike spelade fantastiskt fin handboll, de spelade med hög fart och de spelade för varandra och när de gör det är de riktigt bra, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg som anser att Frankrike ska vara favoriter i semifinalen.

– Det är ett lag som ”alltid” tar sig till semifinal och de har en ännu större bredd än de lag vi mött hittills, förutom Spanien då kanske, säger Solberg.

Den danska förlusten innebär att Island missar slutspelet, de hade behövt en dansk seger för att få spela vidare.

Danmark ställs nu mot Spanien i den andra semifinalen.

KLIPP: Sverige till semi efter bragdvändning mot Norge (25 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet