Foto: Bildbyrån

Glädjebeskedet: Inga nya smittfall i EM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Handbollslandslaget har inte fått några nya positiva provsvar. Ett mer positivt besked kunde Blågult knappast få innan laget satte sig på bussen från Bratislava till Budapest, där EM-semifinalen spelas på fredag kväll.

”Nu har vi precis satt oss på bussen mot Budapest och det är positivt att vi inte har några nya positiva fall”, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

Landslaget meddelar också att målvakten Fabian Norsten är på väg ner till Budapest och ansluter till truppen natten till torsdag. Norsten finns med som backup bakom Peter Johannesson och Tobias Thulin.

Sverige saknar sedan tidigare Andreas Palicka och Felix Claar, som båda testade positivt för covid-19 efter matchen mot Tyskland i söndags. Den svenska semifinalplatsen säkrades i och med gårdagens bragdartade seger mot Norge, då ett fyramålsunderläge vändes till seger med 24–23 i slutminuterna.

MER HANDBOLL: Familjens känslostorm efter avgörandet: ”Hoppade och skrek”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.