Nathalie Hagman under matchen mot Kina. Foto: Bildbyrån

Hagman: ”Japan spelar en bra handboll”

Uppdaterad
Publicerad

Japan blir Sveriges första riktiga test i handbolls-VM.

Och matchen är oerhört viktig.

– Japan är ett lag som kommer gå vidare så då gäller det att vinna den här matchen, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

Det är högst troligt att Sverige, Japan och Ryssland går vidare från grupp D. Poängen mot de lagen tar man med sig till mellanrundan.

Skulle Sverige förlora mot hemmanationen och även mot Ryssland, ett av mästerskapets stora favoriter, går man vidare med noll poäng - och chansen till avancemang är nästintill obefintlig.  

Handbolls-VM

– Det är väldigt viktiga poäng som står på spel nu, säger Nathalie Hagman.

– Japan spelar en bra handboll. De är kloka, tekniska, små och snabba och det är vi i Sverige inte så vana vid.

”Se upp med deras tempo” 

I VM 2017 gick Japan till åttondelsfinal där man föll mot Nederländerna i förlängning, ett lag som sedan slog Sverige i bronsmatchen.  

– Vi måste se upp med deras tempo, säger förbundskaptenen Henrik Signell. Deras lag har legat ihop 140 dagar, de vet precis vad de gör, har många varianter och är svåra att analysera.  

Precis som Sverige har Japan inlett med två säkra segrar, mot Argentina och Kongo. Igår mot det afrikanska laget vilade man nästan hela förstasexan i andra halvlek. 

– Vi måste göra en bra match över hela banan. Samtidigt måste många spelare fortsätta göra det bra individuellt sätt och även höja sig ett snäpp, säger Henrik Signell. 

I DAG: Den japanska norskan ska stoppa Sverige

STÄLLNINGEN I GRUPP D

Efter tre matcher:

1) Ryssland, 4 poäng (+28 i målskillnad)

2) Sverige, 4 (+23)

3) Japan, 4 (+16)

4) Argentina, 0 (–17)

5) Kongo-Kinshasa, 0 (-22)

6) Kina, 0 (–28).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet