Med sina 10 mål blev vänsternian Ulrika Olsson målbäst i kvällens drabbning Foto: TT Nyhetsbyrån

Dominant Skuru mot toppkollegan Lugi

Skuru hade blott en förlust inför kvällens möte med årets SHE-uppstickare Lugi. Lagen följdes till en början åt men ju längre matchen led desto mer visade Skuru på kvalitetsskillnaden. Ulrika Olsson firade stora framgångar och blev målbäst med sina tio när Skuru vann 35-29 i Nacka Bollhall.

I fredags lämnade Lugitränaren Dragan Brljevic under uppmärksammade former. För spelarna verkade beskedet komma som en blixt från en klar himmel.

– Jag hamnade i total chock, sade Lugis kantspelare Albana Arifi till Expressen och berättade för tidningen hur hon grät och inte hade någon lust att träna efter beslutet.

10 mål för Ulrika Olsson

På Lugis tränarbänk var det istället Kenneth Andersson som hade huvudansvaret för kvällen. Lugi har inlett seriespelet bra men ikväll hade man det tufft i Nacka bollhall mot fjolårsfinalisten Skuru. Efter en tät inledning av matchen rusade Skuru iväg och Nackalaget hade med sig en ledning med 19-13 i paus. Skuru höll kvar i taktpinnen i andra halvlek och vann till slut med 35-19.

Vänsternian Ulrika Olsson blev segerregissör för hemmalaget med tio mål och sju assist.

Efter segern ikväll kliver Skuru förbi Höör i serien och kliver upp på en andraplats i ligan, bakom obesegrade Sävehof.