HK Drott begärs i konkurs. Foto: Bildbyrån

Drott begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsklubben HK Drotts ekonomiska bekymmer har nu pågått en längre tid. Nu har den anrika klubben begärts i konkurs efter en skuld på drygt 360 000 kronor.

HK Drott har nu begärts i konkurs av Skatteverket efter att ha dragits med en instabil ekonomi under en längre period. Redan i februari 2016 var var klubben nära konkurs då man behövde dra in 1,5 miljoner kronor men räddades av sponsorer.

Handbollsklubben kan nu inte betala en skuld på 360 000 kronor där begäran om konkursen lämnades in till tingsrätten i Halmstad under torsdagen.

Drott, som numera spelar i divsion 1 södra, har spelat 50 säsonger i den högsta serien. De vann SM-guld på herrsidan så sent som 2013 och har totalt elva SM-titlar på meritlistan. Klubben har spelat över 20 SM-finaler och två Europacupfinaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.