Linus Persson och Max Darj. Foto: Bildbyrån

Duo lämnar återbud till EM-kvalmatcherna

Uppdaterad
Publicerad

Linus Persson och Max Darj tvingas lämna återbud till kommande EM-kvalmatcher.

I stället kallas Lukas Sandell och Oscar Bergendahl in.

Högernian Linus Persson, till vardags i franska Ivry, har en handskada som håller honom borta från spel de kommande veckorna.

För Max Darj är det coronaviruset som tvingar honom att lämna återbud till landslagssamlingen nästa vecka. Försvarsgeneralen sitter fast i karantän i tyska Solingen efter att en spelare i Bergischers trupp testat positivt för viruset.

Därmed missar duon EM-kvalmatcherna mot Rumänien (28/4), Montenegro (30/4) och Kosovo (2/5).

Intensiv vecka väntar

Ersätter gör Ålborgs Lukas Sandell och GOG:s Oscar Bergendahl.

Sveriges handbollsherrar har inlett EM-kvalet med tre segrar. Veckan som kommer blir intensiv med första matchen i rumänska Sibiu, andra i Podgorica i Montenegro och sista i Alingsås.

– Det blir en intensiv vecka som också innefattar flera resor, så vi kommer inte att ha möjlighet till så många träningar tillsammans. Vi känner dock en trygghet i det spelare vi har och som har visat både i VM och i OS-kvalet att de kan prestera på en oerhört hög nivå tillsammans. Första målet är förstås att ta oss till EM, men vi siktar också på att vinna gruppen för att på så sätt få bättre förutsättningar inför lottningen, säger svenska förbundskaptenen Glenn Solberg till förbundets hemsida.

KLIPP: Tre saker du inte visste om handboll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.