Martina Thörn lämnar VM-truppen. Foto: Bildbyrån

Efter dubbla smällar mot huvudet – lämnar VM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Hon blev träffad i huvudet två gånger om i matchen mot Puerto Rico.

Nu lämnar svenska succémålvakten Martina Thörn svenska VM-truppen. Evelina Eriksson har kallats in i stället.

– Beslutet blev ganska enkelt, säger förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport.

Fyra VM-matcher blev det för målvakten Martina Thörn, som har bäst räddningsprocent av alla målvakter hittills under mästerskapet.

Men i matchen mot Puerto Rico blev svenskan träffad i huvudet dubbla gånger och bedöms inte kunna spela förrän tidigast i mitten på nästa vecka.

– När man får ett skott i huvudet behöver man gå igenom en hjärntrappa. Då blir det svårt för oss att bara ha två målvakter på plats, om vi får en skada eller magsjuka, plus att vi är en målvakt för lite på träningarna, säger Axnér och fortsätter:

– Då blev beslutet ganska enkelt. Dels för att skydda Martina, dels för att vi behöver ha en målvakt till om det händer något. Nu får vi in Evelina Eriksson som är en väldigt bra målvakt också. Tråkigt för Martina, men ett nödvändigt beslut.

I stället har Evelina Eriksson, som är regerande Champions League-mästare med sitt Vipers, landat och anslutit till truppen i Spanien. Hon har hittills spelat två A-landskamper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.