Efter EM-uttåget – Palicka osäker kring fortsätting

Uppdaterad
Publicerad

Han var en av Sveriges bästa spelare under förlustmatchen mot Norge. Men efter förlusten är målvakten Andreas Palicka osäker om det blir en fortsättning i landslaget.

– Jag börjar också bli gammal, säger han till SVT Sport.

Andreas Palicka har varit Sverige genomgående bästa spelare under EM och matchen mot Norge var inget undantag.  Målvakten, till vardags i tyska Rhein-Neckar Löwen, såg länge till att hålla Sverige i matchen.

Men trots storspel stod Sverige som förlorade.

Handbolls-EM

– Vi gör en rätt bra match för att vara vi i detta mästerskapet, säger han till SVT Sport efter matchen.

”En av de stoltaste du kan hitta”

Palicka fyller 34 i sommar och tillhör de äldre i landslaget. På frågan om han kommer fortsätta i den blågula tröjan efter mästerskapet svarar han avvikande.

– Det får vi se då. Det är inget jag kan vara på nu.

– Jag börjar också bli äldre så klart men jag njuter än så länge av att spela klubblags- och landslaghandboll. Jag är förmodligen en av de stoltaste du kan hitta som får springa in i en sån här arena och vara en artist inför så många människor. Men är något man njuter av och älskar.

”Kan vara den sista säsongen”

Även för Kim Ekdahl du Rietz kan det vara över. Och då inte enbart i landslaget.

– Det här kan vara den sista säsongen, säger 30-åringen till Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet