Magnus Grahn kritiserar den svenska förbundskaptenen Kristjan Andresson. Foto: Bildbyrån/SVT

Kritiken mot förbundskaptenen: ”Ett extremt hattande med spelare”

Uppdaterad
Publicerad
Sverige är redan nu utslaget ur EM trots att två matcher återstår av huvudrundan. Då är landslagsexperten Magnus Grahn kritisk till den svenska förbundskaptenens Kristjan Andressons agerande under turneringen.
– Det har varit byte av spelare och positioner mitt under matchen helt utan anledning och det tror jag har skapat otrygghet, analyserar SVT:s landslagsexpert Magnus Grahn.

Sverige förlorade ikväll mot Norge med 20-23 och står fortfarande på noll poäng i huvudrundan. Ett resultat som gör det omöjligt att nå semifinal för de blågula.

– Det här är absolut den bästa insatsen som Sverige gör under hela turnering. Men det räcker inte till mot ett Norge som kontrollerar från minut ett därute, summerar SVT:s landslagsexpert Magnus Grahn den svenska insatsen ikväll, och fortsätter sedan:

– Det är inte här som drömmen om medaljer går i kras utan det är tidigare då det sett lojt och ointresserat ut. Det har varit mycket återbud och annat som har skapat en oro men vi borde kunnat hantera det bättre på banan.

”Extremt hattande”

En av de stora anledningar till att Sverige inte fått igång något bra spel menar Magnus Grahn är förbundskapten Kristjan Andressons agerande under mästerskapet.

– Det har varit ett extremt hattande med spelare som är inne ett par anfall sen ut igen. Det har varit byte av spelare och positioner mitt under matcher helt utan anledning och det tror jag har skapat otrygghet och en viss disharmoni, säger Grahn och utvecklar:

– Ett typexempel är Lucas Nilsson som är en skugga av det vi trodde att han skulle vara under turneringen. Han har dåligt självförtroende och det tror jag många andra spelare också har fått i hur de har hanterats under turneringen.

”Sverige enkla att läsa”

Vad tycker du förbundskapten Kristjan Andresson skulle gjort annorlunda? 

– Han skulle ha varit tydligare i vad man hade för plan i att bara ta ut en vänsterhänt högernia bland annat. Det går inte att ha Albin Lagergren ett helt mästerskap som ensam högernia då han får så mycket smällar och skavanker.

– När Sverige spelar utan en vänsterhänt högernia har tydligheten saknats i hur man ska spela. Då har man inga alternativ när man spelat med tre högerhänta och det har gjort att Sverige blivit enkla att läsa i deras spel.

Förbundskaptenen: ”En enorm besvikelse”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Förbundskaptenen: ”En enorm besvikelse”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer