Heid. Foto: Bildbyrån.

Efter kritiken – Heids match flyttas

Uppdaterad
Publicerad

BK Heids tränare Christer Karlsson var kritisk till att förbundet ville att laget skulle spela mot Skuru på fredag – trots ett coronautbrott i klubben.

Nu står det klart att matchen flyttas.

– Självklart löser vi detta tillsammans med Heid, säger Skurus ordförande Jonas Johansson till SVT Sport.

BK Heid har drabbats av flera coronafall i truppen och pausat verksamheten.

Trots det ville förbundet att damlaget spelar mot Skuru på fredag, vilket gjorde tränaren Christer Karlsson upprörd.

Att förbundet öppnade för att lagen tillsammans kunde komma överens om att skjuta på matchen köpte han inte.

– Det är klart att jag tycker att man borde sagt, redan från början, att självklart löser vi detta. Tänk inte på det, ta hand om er så fixar vi ett nytt datum. Det hade väl inte varit så svårt?, sa han till SVT Sport.

Efter kontakt med serieledande Skuru har det i alla fall löst sig för laget. Matchen kommer att flyttas till tisdagen 16 februari enligt Skuru.

Heid ligger femma i tabellen.

Även bandyn påverkas

Även i herrarnas elitserie i bandy flyttas en match på grund av corona. Motalas match mot Tellus ikväll kommer att spelas 9 februari istället på grund av ett nytt sjukdomsfall i Motalas trupp i helgen. De som tidigare varit sjuka i laget är däremot på bättringsvägen och kommer att kunna börja träna idag. Motala hoppas därför kunna spela sin match på fredag, meddelar klubben.

ARKIV: Här hyllar statsministern handbollslandslaget (1 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.