Skövdes Henrik Signell i diskussion med domarna i matchen mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Efter Skövdes protest – matchen kan komma att spelas om

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad spelade med för många utespelare när man besegrade Skövde i fredags.

Skövde skickade in en protest efter matchen och nu kan det bli omspel.

– Som tidigast imorgon tisdag går vi ut med ett officiellt besked, säger protestutskottets ordförande Ralf Lundberg till Kristianstadsbladet.

Fredagens match mellan Kristianstad och Skövde bjöd på något ovanligt. Hemmalaget Kristianstad spelade med sju utespelare på plan.

Efter mötet lämnade Skövde in en protest och nu kan matchen komma att spelas om. Under måndagen ska protestutskottet diskutera frågan.

– Det har inte hänt någonting under helgen. Skrivningen ska skickas ut till domare, delegater och funktionärer och som tidigast imorgon tisdag går vi nog ut med ett officiellt besked, säger protestutskottets ordförande Ralf Lundberg till Kristianstadsbladet.

Det som ska bedömas är om situationen var matchavgörande.

– Det blir vårt fokus, att utifrån situationen hitta ett regelverk oavsett vad vi kommer fram till. Mer än så vill jag inte sväva ut, säger Lundberg.

KLIPP: Märkliga händelser: Kristianstad sju utespelare på plan (1 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.