Foto: Bildbyrån

Efter turbulensen – Larholm flyttar utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Efter en turbulent höst där Jonas Larholm hoppade av sitt uppdrag som spelande tränare har han nu hittat en ny klubbadress. 37-åringen har skrivit på för norska Drammen.

– Mycket glädjande med denna möjlighet, säger Larholm.

Regerande mästaren råkade ut för ett rejält bakslag bara två dagar före ligapremiären. Jonas Larholm lämnade sitt nya uppdrag som spelande tränare och hänvisade till personliga själ.

– Efter övervägande har jag valt att avsluta min anställning i IK Sävehof. Handbollen och klubben betyder väldigt mycket för mig, men min nybildade familj går nu före. Jag vill tacka klubben för gott samarbete och för respekt och förståelse för mitt beslut, säger Jonas Larholm i ett pressmeddelande.

”På jakt efter förstärkning”

Nu meddelar den tvåfaldiga norska mästaren, Drammen, att man värvar Larholm. Kontraktet sträcker sträcker sig över säsongen.

– Med tanke på skadorna i laget har vi varit på jakt efter en förstärkning. Jonas är en mycket erfaren spelare med många unika egenskaper, säger den förre storspelaren och Drammens nuvarande tränare, Kristian Kjelling.

– Mycket glädjande med denna möjlighet att arbeta tillsammans med Kristian och alla spännande spelare och medarbetare i denna traditionsklubb med stor potential, säger Larholm.

Jonas Larholm har gjort 211 landskamper för Sverige och var med och tog OS-silver i London 2012. Sävehof är den enda förening han spelat för i Sverige men har många år som utlandsproffs, bland annat i Barcelona och Aalborg.

ARKIV: Larholm lämnar Sävehof som spelare och tränare (4 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.