Eric Johansson skadad – hoppfull inför handbolls-VM: ”Ska vara lugnt”

Uppdaterad
Publicerad

Eric Johansson har råkat ut för en fraktur i sin kasthand.

Men landslagsspelaren har hopp om att komma tillbaka till spel innan handbolls-VM i januari.

– Om det går som det ska så ska det vara lugnt, säger han till SVT Sport.

Eric Johansson var en del av det svenska lag som tog EM-guld tidigare i år. Sedan dess har han flyttat till tyska Kiel och där bjudit på ett fint facit, med 94 mål på 21 matcher.

Men nu har 22-åringen åkt på ett bakslag. Han har fått en fraktur i sin hand, som kommer hålla honom borta från spel i minst en månad.

– Det skedde på en träning. Jag skulle skjuta och så träffade jag en i lagets hand. Jag fick lite ont i början men jag tänkte väl att det var något med fingret eller så bara. En vanlig smäll. Sedan försökte jag köra vidare, men jag kunde inte greppa bollen riktigt så då kände jag att det var något som var konstigt, säger Johansson till SVT Sport.

Hoppas vara tillbaka till VM: ”Ska vara lugnt”

Beskedet att det rörde sig om en fraktur var givetvis inte det roligaste att höra, menar Johansson. Men vänsternian hoppas och tror på att kunna vara tillbaka till VM, som går av stapeln i januari nästa år.

– Om jag blir uttagen till VM så kommer det nog inte vara någon fara. Om det går som det ska så ska det vara lugnt, säger han.

Med en höst av bra resultat bakom sig känner Johansson sig positiv inför ett eventuellt mästerskap.

– Jag tycker att formen känns bra. Jag har kommit bra in i Kiel och i laget och så hoppas jag att det släpper lite i landslaget också, säger den tidigare Guif-spelaren.

Handbolls-VM spelas 11 till 29 januari, i Sverige. Det svenska landslaget spelar i samma grupp som Brasilien, Kap Verde och Uruguay.

KLIPP: Tyra Axnér: ”Nu vet de att jag finns med” (Arkiv: 9 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tyra Axnér: ”Jag kommer att vara förberedd på att de har koll på vem jag är” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.