Estevana Polman. Foto: Bildbyrån

”Ingen ska sätta sig över laget”

Uppdaterad
Publicerad

Hon vägrade bli inbytt.

Nu har nederländska stjärnan Estavana Polman petats av sin klubb.

– Ingen ska sätta sig över laget, säger tränare Jesper Jensen.

I helgens Champions League-match i handboll ville Team Esbjergs tränare Jesper Jensen byta in Estavana Polman till andra halvlek mot kroatiska Prodravka. Men det ska nederländskan, som vann VM-guld 2019 och blev utsedd till världsmästerskapets MVP, ha vägrat.

– Ingen ska sätta sig över laget. Det är egentligen det enda jag vill säga. Vi gör mycket för att värna om vår kultur och våra värderingar där hon har hamnat utanför ramen de senaste dagarna, säger Jesper Jensen till Jydskevestkysten.

29-åringen blev inte uttagen i truppen till gårdagens ligamatch mot Ajax Köpenhamn. Enligt tränare Jensen petades hon av disciplinära skäl, och Polman ska nu ha ett möte med klubbens styrelse. Danska tidningen Jydskevestkysten uppger att Polman inte har några ”stora kommentarer” om händelsen.

Missade OS

Polman har tidigare dragits med skadebekymmer, i somras opererade hon knät och missade OS i Tokyo.

Estavana Polman har tillhört Team Esbjerg sedan 2013, klubben har sedan dess blivit danska mästare tre gånger. Hennes kontrakt med Esbjerg går ut 2023.

MER HANDBOLL: Här sågas Palicka – av sonen: ”Kommer alltid hem med silver”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.