Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Går inte att skylla på skador”

Publicerad

Sverige förlorade den viktiga matchen mot Norge i huvudrundan. Två nyckelspelare, Jesper Nielsen och Jim Gottfridsson, befann sig på läktaren med skador. Men SVT Sports expert Magnus Grahn tycker inte att det är en ursäkt.
– Det är inga duvungar vi har omkring oss.

Sveriges spel mot Norge lämnade mycket att önska, det tycker i alla fall SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn.

– Det var en match som jag tycker är omöjlig för Sverige att vinna och anledningen är att vi ligger på 14–15 tekniska fel en kvart in i andra halvlek. Man kan inte ha så många tekniska fel om man ska ha en chans att vinna på den här nivån, säger han.

Sverige verkade sakna spelmotorn Jim Gottfridsson som skadade sig i matchen mot Ungern i gruppspelet. Men enligt Grahn är Gottfridssons skada inget som ska vara avgörande för Sverige.

– Det är klart att det spelar roll men samtidigt har Sverige slagit sig för bröstet och sagt att vi har en bred och stor trupp, den bredaste truppen på många år, säger han och fortsätter:

– Det tycker jag att man har och då borde det vara andra som kliver fram. Det är inga duvungar vi har runt omkring oss. Det går inte att skylla på skador, men en hel Gottfidsson gör Sverige bättre, man kan inte hymla med det.

Grahn saknade den rätta inställningen.

– Det kändes i från början som att vi inte riktigt var på plats tycker jag. Den sista lilla touchen som man ska ha var inte där. Den där riktiga desperationen av att vilja ta sig till en semifinal fanns inte, den kom lite de sista tio minuterna men då var det för sent, säger Magnus Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer