Foto: Bildbyrån

Utvisningarna fällde Sverige mot Norge

Publicerad

Norge skakade om Sverige rejält i huvudrundans andra match. Sverige hade avancemang till semifinal i egna händer, men slarv på linjen och många utvisningar fällde laget. Matchen slutade 30–27.
– Jag tycker att vi ger bort matchen idag, säger Lukas Nilsson till SVT Sport.

En vinst mot Norge skulle betyda avancemang till semifinal, oavsett resultat mot Danmark på onsdag. Men den chansen gled Sverige mellan fingrarna.

Några mindre väl avvägda inspel till linjen gav många norska kontringar och när inte heller de defensiva bytena fungerade snabbt nog var det fördel Norge inför den andra halvleken.

Den andra halvleken skulle präglas av svenska utvisningar. Det portugisiska domarparet hade inte mycket till övers för svenskarnas fysiska spel och den norska ledningen växte till sju.

– Vi tappar mycket på vårat eget spel idag, de får de där enkla målen som de är väldigt duktiga på att straffa motståndaren med, säger Kim Andersson till SVT Sport.

Lukas Nilsson håller med:

– Jag tycker att vi ger bort matchen idag. Jag tycker inte att de är ett bättre lag utan vi kastar bort matchen själva. Vi har många tekniska fel och de straffar oss på vartenda ett, säger han till SVT Sport.

Nilsson: ”Vi ger bort matchen”

Nilsson fick lämna planen med känningar i ljumsken efter att ha halkat på en svettfläck på golvet, men det ska inte vara någon fara för fortsatt spel.

Sverige kom tillbaka

Sverige kämpade sig tillbaka, med fem minuter kvar var det bara två mål som skiljde lagen åt.

– Vi får inte de lägena vi vill ha, samtidigt tycker jag att vi spottar oss i nävarna och har chansen att förkorta avståndet ytterligare men bränner ett par bra lägen, säger Andersson.

Kim Andersson: ”Bara in och tuta och köra”

Men det räckte inte hela vägen, Norge höll avståndet och fick anfalla länge innan domarna lyfte handen. Till slut blev det 30–27 till Norge.

– Det är bara att ta nya tag. Det är första torsken så det är klart att det är surt men vi har en match kvar.

Sverige behöver vinna med två mål i en målrik match, eller tre mål i en målsnål, för att nå semi. Kim Andersson är medveten om att Danmark är favoriter, men räds inte motståndet.

– Att få spela inför en full kuliss här med danska supportrar. Någonstans har väl många räknat ut oss efter den här förlusten. Det är bara in och tuta och köra. Vi har 60 minuter kvar, så vi får se var vi hamnar någonstans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer