Expertens hyllning: ”Linn Blohm toklevererar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann EM-premiären mot Tjeckien. Efteråt hyllade SVT Sports expert Magnus Grahn försvarsklippan Linn Blohm.

– Hon toklevererar, men det krävs att fler gör det mot Spanien på lördag, säger Grahn.

Efter en skakig inledning kunde Sverige vinna med 27-23 mot Tjeckien i EM-premiären.

Men SVT Sports expert Magnus Grahn gillade inte vad han såg inledningsvis.

– Det var inte bra från början. Jag tycker Sverige spelar riktigt, riktigt dåligt. Sen är domarnivån ganska låg så Sverige fick ganska många utvisningar som de inte kunde hantera. De spottade upp sig i andra och kunde vinna ganska komfortabelt.

Du var inte imponerad av domarinsatsen?

– Det kan man inte säga. Jag tycker de bästa ska döma oavsett kön. Det är alldeles för låg nivå för att vara ett Europamästerskap, säger Grahn.

Carin Strömberg:

– Vi hade fem-sex utvisningar och det blir undertalsspel där man ska döda tid. Då blir det inget flow i spelet. Domarnivån var allt för mesigt i dag faktiskt. Det är svårt att spela på den här nivån när man knappt får tackla, säger hon till SVT Sport.

Spanien väntar på lördag

På lördag ställs Sverige mot Spanien och på måndag väntar Ryssland.

– Nu väntar två supersvåra matcher, men positivt att ta med sig är att Sverige krigade på rejält i andra och vände ett tremålsunderläge till seger. Och Linn Blohm toklevererar. Hon och Emma Lindqvist spelade riktigt bra men det kommer krävas att fler gör det mot Spanien, säger Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.