Jannick Green, till vänster, har testat positivt för coronaviruset. Foto: Bildbyrån

Flera EM-lag coviddrabbade

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har fall.

Nu har tre handbollslandslag till bekräftad covidsmitta.

– Vi ökar nu testkapaciteten, säger danska sportchefen Morten Henriksen.

Många landslag har positiva covid-19-test med en vecka kvar till handbolls-EM. Förutom Sveriges herrar har Frankrike, Portugal och Danmark drabbats. Det ska vara ett utbrott i portugisiska landslaget, åtta fransoser och en dansk som har isolerats från resten av trupperna.

För regerande världsmästarlaget Danmark är det målvakten Jannick Green som testat positivt.

– Först och främst är jag ledsen för Jannicks skull. Han är ledsen och lite chockad. I landslagstruppen är vi föremål för ett strikt hygienprotokoll, som ska försöka hindra att coronasmitta uppstår. Vi kan vända upp och ner på det protokollet och därför ökar vi nu även testkapaciteten, säger danska sportchefen Morten Henriksen.

Danska laget förbereder sig i Tårnby, och ska möta Norge i dubbla möten innan Montenegro väntar i EM-premiären den 13 januari. Danmark har även Slovenien och Nordmakedonien i sin grupp.

Sverige har Spanien, Tjeckien och Bosnien & Hercegovina i sin EM-grupp. EM avgörs i Ungern och Slovakien.

KLIPP: Andreas Palicka storspelade i comebacken (26 dec 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.