Handbollslandslagets Karl Wallinius har testat positivt för covid-19. Foto: Bildbyrån.

Coronafall i landslaget inför handbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-EM börjar om elva dagar.

När svenska landslaget på söndagen samlades i Alingsås för att inleda förberedelserna saknades tre spelare.

Karl Wallinius har tidigare i veckan testat positivt för covid-19 och kan ansluta till truppen tidigast på onsdag. Lucas Pellas har inte själv testat positivt, men det har en person i hans närhet och vänstersexan kommer därför som tidigast i slutet av veckan.

Dessutom blev Lukas Sandell pappa på nyårsaftonen, fem veckor tidigare än planerat. Familjen är kvar på sjukhus, men allt har gått bra utifrån omständigheterna och även Sandell hoppas kunna ansluta till Sveriges trupp senare i veckan.

Det är ännu inte beslutat om någon eller några ersättare kallas in. Det uppger handbollslandslaget, som inför succé-VM i fjol (silver) fick stora delar av uppladdningen förstörd av covidsmitta i truppen.

Sverige planerar att vässa EM-formen mot Nederländerna i Alingsås på torsdag och lördag. Den 13 januari väntar Bosnien och Hercegovina i EM-premiären i Bratislava.

KLIPP: Andreas Palicka storspelade i comebacken (26 dec 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.