Palickas monsterinsats i comebacken: ”Extremt inspirerad”

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka efter 13 år.

Då stod den svenska världsmålvakten Andreas Palicka, 35, för en fenomenal insats.

Burväktaren spelade en avgörande roll för sitt Redbergslid när Malmö skrällartat besegrades med 27-24.

Andreas Palicka bröt nyligen sitt kontrakt med Rhein-Neckar Löwen. Bara någon dag senare meddelade Redbergslid att landslagsmålvakten skrivit på ett korttidsavtal med klubben.

I dag gjorde han sin första match för laget – och han imponerade minsann.

– Det var okej. Viktiga poäng vi får in på kontot i dag. För en som följt RIK den här säsongen på tv får man dra en slutsats att det var stabilt i dag. Vi lyckas hålla oss kalla i motståndarnas momentum. Och vi tror på en seger i 60 minuter och till slut står vi där som vinnare, säger Andreas Palicka.

– Det är lite spännande, inspirerande med jobbet igång i RIK. Ser inte så bra ut i tabellplaceringen och nu ska vi kämpa för varje poäng och jag är extremt inspirerad att hjälpa till på banan i klubben det startade för mig. Det känns kul att bidra på plan i min ålder.

Palicka stod för högklassiga räddningar under den första halvtimmen. Han bjöd på två straffräddningar och mäktade med flera parader på kort tid när Malmö-spelarna kom fria.

Vid halvtidsvilan stod Palicka på 58 i räddningsprocent och resultattavlan visade 11-11.

Palickas briljans fortsatte sedan i andra. Han byggde ut sin fina prestation med fler räddningar och hjälpte laget till seger med 27-24. I slutändan landade Palicka på 48 i räddningsprocent. Elliot Stenmalm var en annan som var en frontfigur för sitt Redbergslid med sex gjorda mål.

Om att komma till RIK säger Palicka:

– Nu blev det som det blev. RIK är den klubben som jag alltid kan tänka mig komma tillbaka till. Det är min moders famn när det gäller handboll. Jag har kontakt med alla som är här, det har jag allt och kommer alltid ha. Brinner för den här klubben.

Vinsten var Redbergslids blott tredje för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.