Glenn Solberg är övertygad om att Andreas Palicka kommer att komma tillbaka i tid till VM. Foto: Bildbyrån

Förbundskapten Glenn Solberg säker: Andreas Palicka tillbaka till handbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Glenn Solberg har fått en tuff start på sin tid som förbundskapten.

Först satte coronapandemin stopp för idrottsvärlden.

Sedan skadades målvakten Mikael Appelgren, och nu även Andreas Palicka.

– Förfärligt, tråkigt och trist, naturligtvis. Både för honom, mig och landslaget, säger Solberg om Palickas skada.

I september 2019 blev det klart att Glenn Solberg skulle efteträda Kristjan Andrésson som förbundskapten för det svenska landslaget.

Han har dock fått vänta på sin debut, eftersom coronapandemin för ett drygt halvår sedan satte stopp för hela idrottsvärlden.

Handbolls-VM

Två målvakter skadade

Nästa vecka är det dock dags, då det vankas EM-kvalmatcher mot Rumänien och Kosovo. Då tvingas han dock avvara båda de ordinarie målvakterna. Mikael Appelgren försvann för några veckor sedan med en axelskada, och i dag kom beskedet att Andreas Palicka är knäskadad och missar matcherna även han.

– Förfärligt, tråkigt och trist, naturligtvis. Både för honom, mig och för landslaget är det väldigt trist. Nu har vi ju både ”Äpplet” och ”Palle” borta från EM-kvalet, så det är väldigt, väldigt synd och trist, säger Solberg till SVT Sport.

”Väldigt professionella”

Solberg är dock övertygad om att båda stjärnmålvakterna kommer att komma tillbaka på ett bra sätt.

– De är ju väldigt professionella och tränar på ett bra sätt och kommer att komma tillbaka ännu starkare, säger han.

Prognosen för Palicka är att han blir borta i sex-åtta veckor. VM i Egypten startar om elva veckor, men Solberg säger sig inte alls vara orolig för att Palicka ska missa det mästerskapet.

– Nej, jag tänker att om han tränar bra och får en god behandling så är han tillbaka om sex veckor, och det är ju ytterligare ett par veckor till VM i januari, så det tror jag nog att han kommer att klara det.

KLIPP: Palicka skadad – missar EM-kvalmatcher

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet