Foto: Bildbyrån

Förbundskapten Solberg: ”Det blir lite sömn inatt”

Uppdaterad
Publicerad

Fram till på tisdagskvällen var det Tjeckien som skulle stå på andra planhalvan när Sverige spelar sin första match i handbolls-VM på torsdag.

Efter ett coronautbrott i laget har de dock kastat in handduken och Sverige får nu istället förbereda sig för nya motståndet Nordmakedonien.

– Nu ska vi analysera hela natten, säger svenska förbundskaptenen Glenn Solberg till SVT Sport.

Sverige kom till Kairo under tisdagseftermiddagen efter att ha flugit från Kastrup tillsammans med det norska och danska landslaget.

Strax innan middagen fick man beskedet att Tjeckien hoppar av mästerskapet på grund av ett stort coronautbrott.

Nu är det bara att kasta om alla planer, titta på nya klipp och lägga upp en ny taktik. Nordmakedonien, med stjärnan Kiril Lazarov, tar Tjeckiens plats.

– Det är klart att det är speciellt när man förberett sig så länge för en VM-premiär och sedan få beskedet bara timmar innan att det blir ett annat lag. Men det är många speciella saker som hänt den senaste tiden, man får var förberedd på ändringar hela vägen, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

Förbundskaptenen säger att man försöker fokusera på sig själva nu och ha en positiv inställning.

– Nu ska vi analysera hela natten. Det blir nog lite sömn i natt, säger Solberg.

Alla snabbtester negativa

19 svenska spelare är på plats i Egypten. På onsdag kväll ska Sverige lämna in den slutgiltiga listan på vilka 16 som ska spela och där har Solberg ännu inte bestämt sig.

– Vi har inte bestämt oss än. Det sker så många förändringar, här gäller det att hålla tungan rätt i mun, säger han.

Sverige gjorde snabbtester vid ankomsten i Kairo och alla testade negativt. Det återstår att se vad PCR-testerna man tog lite senare visar.

KLIPP: Tjeckien drar sig ur VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.