Frankrike firar segern mot Montenegro. Foto: Bildbyrån.

Frankrike vann premiären – efter tuff drabbning mot Montenegro

Regerande mästaren Frankrike premiärvann i EM.

Men det var ingen enkel vinst – Montenegro skakade om fransyskorna.

Segersiffrorna skrevs till 24-23.

Frankrike, som är regerande EM-mästare, floppade i VM 2019. De tog sig inte vidare till slutspel. EM 2020 startade med en vinst, men laget fick slita.

Montenegro hade ett starkt försvar och gjorde det jobbigt för Frankrike, som inte hittade helt rätt med sitt spel.

Handbolls-EM

Montenegro var i ledningen med 12-11 i halvtid och ryckte fram till 15-12. Det franska landslaget kom tillbaka, men med knappt tolv minuter kvar hade Montenegro 20-18.

Straffmiss och utvisning

Frankrike höjde sig rejält och gjorde fyra raka mål, medan Montenegro var mållöst i sju minuter.

En straffmiss från Montenegro vid 20-21 blev kostsam. När sedan Bobana Klikovac blev utvisad strax efteråt kunde Frankrike göra mål.

Det var dramatiskt in till slutminuten. Till slut kunde fransyskorna vinna med 24-23.

KLIPP: Grahn sågar domarna: ”Alldeles för låg nivå”