Glenn Solberg: ”Ser fram emot att välja min närmaste stöttepelare”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Boquist fick inte vara kvar som assisterande förbundskapten i herrlandslaget i handboll.

Nu ser Glenn Solberg fram emot att vara med och välja vem han kommer få som sin nya högra hand.

– Det är extremt viktigt för mig att få en som stöttar mig och tror på mitt ledarskap, säger förbundskaptenen till SVT Sport.

Herrlandslaget i handboll har samlats för första gången sedan Martin Boquist fick lämna sitt uppdrag som assisterande förbundskapten. Svenska handbollsförbundet utnyttjade en klausul om uppsägning och beslutet fattades efter en utvärdering av senaste mästerskapet – EM 2022 – där det blev svenskt guld.

Det hela skapade en hel del uppmärksamhet, men det är ett beslut som förbundskapten Glenn Solberg står bakom.

– Det är som jag har sagt hela vägen, jag har inget mandat till att varken anställa eller avsätta någon, det är handbollsförbundet som har det men samtidigt frånskriver jag mig inget ansvar och jag stöttar beslutet och tar mitt ansvar i det. Jag ser fram emot att välja min närmaste stöttepelare och det är extremt viktigt för mig att få en som stöttar mig och tror på mitt ledarskap, säger Glenn Solberg.

Låg det bakom någon konflikt eller samarbetsproblem med Martin?

– Jag och Martin har inte haft någon konflikt på det sättet. Vi har haft tre bra mästerskap tillsammans och Martin har många bra egenskaper. Vi har inte haft någon konflikt.

Hoppas ha ersättare klar snart

Martin Boquist har varit delaktig i det svenska herrlandslaget som assisterande förbundskapten sedan 2016, först till Kristján Andrésson och sedan till Glenn Solberg. Solberg berättar att en anställningsprocess är på gång och man hoppas få klart det så snart som möjligt.

– Jag vill att se framåt och är glad att få vara med välja min närmaste stöttepelare. Det ser jag fram emot. Jag har fullt fokus på utveckling och hur vi kan bli bästa möjliga landslag och vara med och utveckla svensk handboll. Det är mitt uppdrag och det försöker jag göra på bästa möjliga sätt och på det sätt jag kan och tror på, säger han.

SVT sänder Sverige-Danmark i SVT1//Play med start klockan 15.50 på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.