Jim Gottfridsson. Foto: Bildbyrån.

Gottfridsson lägger över favoritskapet på Qatar

Uppdaterad
Publicerad

Qatar har målats upp som något av ett drömmotstånd för Sverige i VM-kvartsfinalen.

Men stjärnan Jim Gottfridsson lägger över favoritskapet på motståndaren.

– Det är väl bra att föra över all den pressen på Qatar, säger han till SVT Sport.

Efter vinsten mot ryska förbundets lag och segern i gruppen i mellanrundan ville Sverige undvika Kroatien i VM-kvartsfinal och istället få Argentina eller Qatar.

Så blev det också.

Handbolls-VM

Inför kvällens möte med Qatar är chanserna för avancemang till en semifinal därmed goda men Jim Gottfridsson vill inte ta på sig favoritskapet.

– Rutinmässigt ska Qatar vara favoriter. Vi ska slå lite ur underläge. Det är inte exakt samma lag men Qatar har sitt VM-silver från 2015 och så många titlar finns inte i det här laget på landslagsnivå, säger han.

Unga oerfarna Sverige har överraskat hittills i mästerskapet i Egypten och mittnian vill gärna att de ska kunna fortsätta att göra det.

– Det här laget mår bra av att slå lite ur underläge och det är väl bra att föra över all den pressen på Qatar, säger Gottfridsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet